Subsidie kozijnen

Veel mensen willen hun woning tegenwoordig voorzien van nieuwe kozijnen en vragen zich dan af of hier subsidie voor is. Op de kozijnen zelf zit geen subsidie, maar er is wel een subsidie beschikbaar voor het isoleren van uw eigen woning. Wilt u nieuwe kozijnen aanschaffen? Lees dan hier welke subsidies er gelden!

Het vervangen van uw kozijnen heeft een hoop voordelen voor uw woning. Het plaatsen van nieuwe kozijnen kan bijvoorbeeld zorgen voor een enorme besparing aan energie kosten. Bent u van plan uw kozijnen te vervangen? Dan is het misschien handig om te weten voor welke subsidies u met kozijnen kunt aanvragen.

Isolatie subsidie kozijnen

De subsidie voor kozijnen valt onder het isoleren van uw woning. Wanneer u twee of meer isolatiemaatregelen neemt, zoals het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas, komt u in aanmerking voor subsidie in 2022. Er zijn diverse soorten glas beschikbaar op de markt. Het is daarom belangrijk om de juiste te kiezen om in aanmerking te komen voor subsidie. Al sinds 1 januari 2021 is er subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning, met bijvoorbeeld isolatieglas. Vanaf 1 januari 2022 is de subsidie verhoogd naar 30%. De subsidie voor kozijnen valt onder de ISDE subsidie voor woningeigenaren.

Hoe hoog is de subsidie voor kozijnen met isolatieglas?

Soort glas Subsidie per m² Min. m²
HR++ glas € 53 8
Panelen in kozijn € 23
Isolerende deur € 53
Triple glas € 150 8
Panelen in kozijn € 115
Isolerende deur € 150

Subsidie voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Allereerst moet u minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren om in aanmerking te komen voor subsidie. Ook moet u de eigenaar en hoofdbewoner zijn van de woning waar de isolatie wordt geplaatst en moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd door een vakman.

Ontvang gratis offertes van specialisten

Wilt u kozijnen laten plaatsen en hiervoor subsidie ontvangen? Vraag dan eenvoudig in één keer meerdere offertes aan van specialisten bij u in de regio. Vul eenmalig het formulier in op onze website en u ontvangt gratis en 100% vrijblijvend advies van vakspecialisten die u kunnen helpen uw wensen te vervullen.