Kunststof kozijnen offertes vergelijken

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden in Nederland. Dankzij de vele voordelen die kunststof te bieden heeft, kiezen mensen in de meeste gevallen voor kunststof kozijnen. Lees hier alles over kunststof kozijnen en de voordelen die ze bieden voor uw woning.

Kunststof kozijnen plaatsen

Kunststof kozijnen zijn voor iedere woning aan te raden. Niet alleen is dit de voordeligste keuze, ze zijn ook nog eens geschikt voor elk raam en zorgen ervoor dat u geen onderhoud hoeft uit te voeren. Behalve dat u ze moet afstoffen hoeft u nu geen onderhoud te doen zoals schuren en schilderen. Daarbij komt dat de isolatiewaarde van kunststof tegenover hout en aluminium veel hoger is en u dus honderden euro’s per jaar kunt besparen.

Het plaatsen van kunststof kozijnen moet op een professionele wijze gedaan worden. Het is niet voor iedereen weggelegd en u kunt het plaatsen over het algemeen beter overlaten aan de vakspecialisten. Ook wanneer u de oude kozijnen wilt vervangen kunt u het beste een specialist laten kijken. De kosten voor het monteren van kunststof kozijnen liggen vaak gelijk aan het bedrag van de kozijnen zelf.

Kunststof kozijnen prijzen

De prijs van uw kunststof kozijnen kan worden ingedeeld in verschillende groepen. Het grootste deel van de kosten gaat naar de arbeidsuren die gemaakt zullen worden en de kosten van het materiaal. Overige kosten kunnen bestaan uit sloopwerk en overige montage kosten. In onderstaande tabellen kunt u zien hoe de prijzen voor kunststof kozijnen zijn opgebouwd. Houd er rekening mee dat de prijs kan verschillen per aanbieder en soort kozijn.

Soort kozijn Oppervlakte Gemiddelde prijs inclusief montage en HR++ glas
Kunststof 1 m² €650 – €800
Vast raam Gemiddelde prijs inclusief HR++ glas en exclusief montage
30 x 30 €30 – €90
60 x 60 €60 – €120
100 x 100 €150 – €170
150 x 200 €300 – €400
Draai-kiepraam Gemiddelde prijs inclusief HR++ glas en exclusief montage
60 x 60 €170 – €220
100 x 100 €240 – €260
120 x 180 €375 – €300
Overig Gemiddelde prijs exclusief montage
Deur 190 x 70 cm HR++ glas €800 – €1000
Schuifpui 200 x 100 cm €800 – €1100
Ventilatierooster 60 cm €50 – €100

Kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben in tegenstelling tot houten kozijnen een lange levensduur. Ze hebben bovendien weinig onderhoud nodig en gaan vaak tot wel 50 jaar lang mee. Al met al heeft kunststof vele voordelen!

  • Kunststof rot niet
  • De kozijnen zijn makkelijk schoon te houden
  • Betere isolatie met dubbelglas
  • Kies zelf het uiterlijk van uw kozijn
  • Lagere energierekening

Isolatieglas

Bij de aanschaf van kozijnen komt natuurlijk ook glas. Er zijn verschillende types glas met verschillende isolatie waarden. Met dubbelglas presteren kunststof kozijnen het best op isolatie. Dit kun je dan ook wel merken aan de energie rekening. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor HR++ glas vanwege de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Kunststof kozijnen offertes: bespaar tot 40%

Neem de tijd om de perfecte kozijnen te vinden en vergelijk via kozijnen-vergelijker.nl. Bovendien bespaart u hierdoor tot wel 40% op uw kunststof kozijnen. Via onze website vraagt u gemakkelijk offertes op waarin u overzichtelijk de prijs per aanbieder en kozijnen kunt vergelijken. Hiermee bespaart u uzelf een hoop tijd. U vult enkel in hoeveel kozijnen u wilt laten plaatsen en voor welke datum u de klus gedaan wilt hebben. Wij doen de vergelijking voor u.