Houten kozijnen offertes vergelijken

Houten kozijnen hebben een authentieke uitstraling en passen in elke woning. De prijzen voor houten kozijnen liggen gemiddeld hoger dan de prijzen van kunststof kozijnen. Op deze pagina staat alles waar u rekening mee moet houden als u houten kozijnen gaat aanschaffen.

Houten kozijnen prijzen

Houten kozijnen zijn geliefd dankzij de authentieke uitstraling. De prijs is echter minder geliefd. Houten kozijnen zijn gemiddeld duurder dan kunststof kozijnen. Wanneer u houten kozijnen gaat aanschaffen, kunt u rekening houden met de volgende kosten.

Soort kozijn Oppervlakte Gemiddelde prijs inclusief montage en HR++ glas
Hout 1 m² €750 – €950

Houten kozijnen onderhouden

Houten kozijnen vereisen in tegenstelling tot kunststof kozijnen meer onderhoud. Het is belangrijk om houten kozijnen periodiek te voorzien van een schilderbeurt. Wanneer u zachthouten kozijnen laat plaatsen is het aan te raden om ze eens in de 2 jaar een schilderbeurt te geven. Bij hardhouten kozijnen kunt u de schilderbeurt eens in de 5 jaar laten uitvoeren. Met een nieuwe laag verf zorgt u ervoor dat de kozijnen hun uitstraling behouden en het hout niet gaat rotten. De verf dient tevens als beschermlaag voor het hout en is daardoor essentieel voor houten kozijnen. Na elke periodieke schilderbeurt zal het kozijn weer stralen alsof ze net geplaatst zijn.

Waarom kiezen voor houten kozijnen?

Houten kozijnen hebben vele voordelen en bovendien een warme uitstraling. Zo kunnen hardhouten kozijnen wel 70 jaar meegaan. Het bewerken van houten kozijnen is daarnaast gemakkelijk en u geeft ze eenvoudig een eigen stijl. En natuurlijk ook heel belangrijk, ze isoleren goed. Dat bespaart u een hoop kosten in uw energierekening.

  • Houten kozijnen hebben een warme uitstraling
  • Hardhouten kozijnen gaan tot wel 70 jaar mee
  • Kies zelf het uiterlijk van uw kozijn
  • Lagere energierekening

Hardhouten of zachthouten kozijnen

Hardhouten kozijnen

Wilt u eenmaal houten kozijnen bestellen, dan kunt u kiezen tussen hardhouten of zachthouten kozijnen. Hardhouten kozijnen zijn over het algemeen de meest geliefde keuze wegens de hoge kwaliteit. Dit type kozijnen gaat erg lang mee, namelijk tot wel 70 jaar. Ze isolereren beter dan zachthouten kozijnen en zijn minder vochtgevoelig. Zachthouten kozijnen gaan overigens korter mee, namelijk 15 tot 20 jaar.

Zachthouten kozijnen

Waarom zou u dan wel voor zachthouten kozijnen kiezen? Zachthouten kozijnen zijn een stuk goedkoper. Wilt u ze binnen plaatsen? Dan is dit een prima keuze. Ook is dit type kozijnen milieuvriendelijker. In Nederland komen we namelijk makkelijker aan zachthout dan hardhout, we hoeven het niet uit verre landen te importeren. Vroeger was het zo dat zachthout sneller vervormde door vocht of regen. Tegenwoordig worden zachthouten kozijnen beter ontwikkeld, waardoor dit geen probleem meer hoeft te zijn.

Bespaar 40% door houten kozijnen te vergelijken

De juiste kozijnen vindt u niet zomaar. Maak het u zelf gemakkelijk door de verschillende aanbieders en soorten houten kozijnen te vergelijken op Kozijnen-vergelijker.nl. Wist u dat u hiermee tot 40% aan kosten bespaart? Vraag gemakkelijk offertes aan door enkel in te vullen hoeveel kozijnen u nodig heeft en voor wanneer u de klus geklaard wilt hebben. Wij doen de vergelijking voor u, zodat u een hoop tijd bespaart.