Aluminium kozijnen offertes vergelijken

Aluminium kozijnen zijn relatief duur om te produceren maar zorgen wel voor een indrukwekkende gevel. Het kopen van aluminium kozijnen is vaak niet even makkelijk en de vraag is ook of ze binnen uw budget vallen. Ontdek alle voordelen op onze website en bekijk de gemiddelde prijs voor uw aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen plaatsen

De waarde van uw woning wordt door een groot gedeelte bepaald door de uitstraling ervan. Vanzelfsprekend kiest u bij aanpassingen aan uw woning het liefst voor zo onderhoudsarm mogelijke opties. Niet voor niets zijn aluminium kozijnen de laatste tijd sterk in opkomst. Wanneer u uw woning een modern en stijlvol uiterlijk wilt geven, is de aanschaf van aluminium kozijnen een investering die het overwegen zeker waard is. Behalve de strakke en elegante aanblik zijn kozijnen die van dit materiaal vervaardigd zijn ook nog eens erg licht en geschikt voor grootschalige constructies. Aluminium kozijnen zijn in iedere gewenste maat verkrijgbaar. 

Aluminium kozijnen prijzen

Vanwege het feit dat aluminium arbeidsintensief is om te produceren, is het een relatief duur materiaalsoort. Voor aluminium kozijnen gelden dan ook hogere prijzen dan voor kunststof of houten kozijnen. Voor een aluminium kozijn met een oppervlakte van één vierkante meter dient u op een prijskaartje van €800,- tot €1000,- te rekenen. Deze prijs is inclusief BTW, montage en HR++ isolatieglas. Voor dit bedrag creëert u echter wel een aantrekkelijke gevel en profiteert u jarenlang van sterke, nieuwe kozijnen waar u in feite niet naar hoeft om te kijken.

Soort kozijn Oppervlakte Gemiddelde prijs inclusief montage en HR++ glas
Aluminum 1 m² €800 – €1000

Duurzaam materiaal

Behalve hun elegante uitstraling komen aluminium kozijnen met nog meer voordelen. Aluminium is namelijk een duurzaam materiaal, waardoor u jaren plezier van uw kozijnen zult hebben zonder hieraan veel onderhoud te hoeven plegen. Af en toe eens schoonmaken is meer dan voldoende. Schuren en verven zoals bij houten kozijnen noodzakelijk is, behoort ook tot de verleden tijd. Aluminium kozijnen kunnen prima tegen invloeden van buitenaf. Ze zijn dankzij hun beschermende laagje maximaal weerbestendig en kleurvast. Ook zijn kozijnen van dit materiaal maatvast. Schommelingen in de temperatuur of het vochtigheidsniveau hebben geen enkele invloed.

Veiligheid van aluminium kozijnen

Maar misschien vindt u de veiligheid die deze kozijnen u opleveren nog wel belangrijker dan hun onderhoudsvriendelijkheid. Ramen en kozijnen zijn net als deuren de plekken van uw woning waar inbrekers proberen binnen te treden. Aluminium verbuigt echter nauwelijks en gaat maar moeilijk kapot. Met een koevoet kan een inbreker bij een aluminium kozijn dus vrij weinig aanrichten. Het forceren van aluminium duurt veel langer dan de tijd die een inbreker heeft. Behalve dat zijn aluminium kozijnen ook roestvast en sterk, waardoor ze zware glasconstructies moeiteloos dragen. Zo zit u dus altijd veilig.

Voordelen van aluminium kozijnen

  • Aluminium kozijnen zijn erg duurzaam
  • De isolatie waarde van aluminium kozijnen ligt hoog
  • Aluminium kozijnen stralen elegantie uit
  • Aluminium kozijnen zijn erg stevig
  • Aluminium kozijnen zijn inbraakwerend
  • Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren
  • Aluminium kozijnen hebben weinig onderhoud nodig

Hoge isolatiewaarde

Behalve de bovengenoemde voordelen leveren aluminium kozijnen u ook nog eens een hoge isolatiewaarde op. Iets wat op de langere termijn ook economische voordelen met zich meebrengt. Alhoewel aluminium zelf niet isoleert, bestaat een aluminium kozijn uit een aparte binnen- en buitenschaal. Het middenstuk verbindt deze onderdelen, maar zorgt ervoor dat er geen geleiding plaatsvindt. Dankzij deze twee aparte luchtruimtes blijft de kou aan de buitenkant. De U-waarde staat voor de isolatiewaarde. Des te lager deze waarde, des te beter de isolatie. Daarnaast kunnen ook alleen aluminium kozijnen grote ramen met maximale isolatiewaarde dragen.